Kajian tentang dunia politik memang selalu menawarkan hal menarik untuk dibahas, dianalisis, atau diamati dari berbagai sudut pandang.

Home > Edukasi

Jelang UTS, Ayo Latihan Soal Bahasa Inggris Kelas 11 SMA/MA Sederajat TA 2022

23 Sep 2022, 15:05 WIB
Ilustrasi Bahasa Inggris.(ebc/freepik)

EDUKASIBORNEO, PONTIANAK - Adik-adik SMA/SMK/MA Kelas 11 yang akan menghadapi Ujian Tengah Semester (UTS) dan Penilaian Tengah Semester (PTS) mata pelajaran Bahasa Inggris sudahkah mempersiapkan diri.

Tak usah gusar, tim redaksi edukasi borneo sudah mempersiapkan contoh soal dan kunci jawabannya.

Soal dan kunci jawaban dapat dijadikan sebagai referensi bahan belajar bagi siswa dan orang tua dalam membimbing anak-anak. Sementara soal yang disajikan adalah pilihan ganda.

Berikut latihan soal pilihan ganda dan kunci jawaban pelajaran Bahasa Inggris Kelas 11 Semester Ganjil K13.

Read the following dialogue to answer the questions number 1 to 4.

Situation: Mia will invite her close friend, Julia to her Wedding Day.

Mia: “Hi, Julia. How is it going?”

Julia: “I’m good. And how about you?

Mia: “I’m fantastic Julia. Do you know? This Saturday will be my Wedding Day.”

Julia: “Are you serious? What a good news, Mia. Congratulation.”

Mia: “Thanks Julia. I would like to invite you to my moment. Will you come?”

Julia: “Of course my dear. I’ll be there. So tell me, where and when?”

Mia: “It will be on Ocean Park Avenue, at 9 a.m. Saturday morning.”

Julia: “Okay. I won’t come late.”

Mia: “Thanks Julia. You are the best.”

Julia: “What is the costume?”

Mia: “That’s up to you. Make yourself pretty!”

Julia: “Alright. Do you mind if I’ll bring something special for you?”

Mia: “Oh…. It will be great.”

Julia: “Oke. See you soon.”

Mia: “Oke. Don’t be late!”

Julia: “Yups. I won’t be late.”

1. When will Mia get married?

a. Friday

b. Saturday

c. Sunday

d. Monday

e. Thursday

Jawaban: b

2. Julia must come at…. if she doesn’t want to be late….

a. 9 a.m

b. 10 a.m

c. 9 p.m

d. 10 p.m

e. 11 a.m

Jawaban: a

3. ‘Will you come?’

The above expression is included into the expression of….

a. invitation

b. introduction

c. asking opinion

d. giving opinion

e. offering

Jawaban: a

4. What is the dress code of Mia’s wedding?

a. Formal.

b. Casual.

c. Business.

d. Princess.

e. Fairy tale.

Jawaban: b

5. Rosa: “You look unhealthy, boy.”

Sandy: “Yes, I get a headache and a stomachache.”

Rosa: “You should go to a doctor. Come on, I will accompany you.”

Sandy: “Ok.”

The underlined words show….

a. agreement

b. disagreement

c. suggestions

d. offer

e. opinion

Jawaban: a

Baca Juga : Jelang UTS, Ayo Latihan Soal Bahasa Inggris Kelas 11 SMA/MA Sederajat TA 2022


Read the following dialogue to answer the question number for 6 to 10.

Lockwood middle School

307 Main Street

Lockwood, NJ 51686

December 10, 2008

Mrs. Jody Coling

President

Lockwood Health Association

23 Main Street

Lockwood, NJ

Dear Mrs. Coling,

 My name is Susan Harris and I am writing on behalf of student at Lockwood Middle

School.

 A significant amount of the student at the school have been working on a project

which relates to the unemployment problem within the youth demographic of

Lockwood. You are invited to attend a presentation that will be held within the media

room of the school where a variety of proposals that will demonstrate the ability of the

community to develop employment opportunities for the youth within the community.

 At the presentation, there will be several student receiving awards which will

recognized them within the community from the mayor. Refreshments will also be

available at the presentation.

 As one of the prominent figures in the community, we would be honored by your

attendance. Our special presentation will be held at our school auditorium on 16th of

January. Please reply by Monday 9th of January to confirm your attendance to the

function.

 We look forward to seeing you there.

Sincerely,

Ms. Susan Harris

6. Who is the writer of the letter?

a. Lockwood.

b. Mayor of Lockwood.

c. Student of Lockwood Middle School.

d. Susan Haris.

e. Colling.

Jawaban: d

7. What the subject is made a project by the Lockwood students?

a. Unemployment.

b. Poor demographic.

c. Mental illness.

d. Football match.

e. Criminal rate.

Jawaban: a

8. When will the presentation be held?

a. 15th of January.

b. 16th of January.

c. 17th of January.

d. 18th of January.

e. 19th of January.

Jawaban: b

9. What kind of letter is it?

a. Invitation letter.

b. Suggestion letter.

c. Advice letter.

d. Shipment letter.

e. Announcement.

Jawaban: a

10. What a day must Mrs. Colling reply the letter?

a. Sunday.

b. Monday.

c. Tuesday.

d. Wednesday.

e. Thursday.

Jawaban: b

The following dialogue is for number 11 to 13.

Pete: “Would you like dinner with me tonight?”

Kate: “Thank you. I’d love to.”

11. From the dialogue above we conclude that….

a. Kate declines the invitation.

b. Pete wants to have dinner.

c. Kate loves Pete.

d. Pete invites Kate to have dinner together.

e. Pete make a date with Kate.

Jawaban: d

12. What the Underline sentence express?

a. Accepting invitation.

b. Refusing help.

c. Greeting.

d. Canceling invitation.

e. Agreeing an appointment.

Jawaban: a

13. Is Pete inviting Kate?

a. No, she doesn’t.

b. Yes, he is.

c. Yes she isn’t.

d. No, they aren’t.

e. Yes, it isn’t.

Jawaban: b

14. Yu’ul: “Would you like a cup of tea?”

Ipeh: “Yes, I want it.

The dialogue uses expression of….

a. offering help

b. accepting and refusing an appointment

c. offering and accepting

d. make an appointment

e. refusing something

Jawaban: c

15. Coki: “Would you come with me to Lia’s party?”

Citra: “That would be nice. What’s time?”

From the underline sentence, we know that….

a. Citra doubt to go with Coki.

b. Coki ask for help to Citra.

c. Coki orders Citra to go with him.

d. Citra asks Coki to go together.

e. Citra accepts Coki’s Invitation.

Jawaban: e

Baca Juga : https://mediaedukasiborneo.com/jelang-uts-ayo-latihan-soal-bahasa-inggris-kelas-8-smpmts-sederajat-ta-202211591

The following text is for number 16 to 20.

PT. CSL Indosejahtera

18 Jl T NyakArief Banda Aceh 23121

8 of June, 2014

Mr. Rakib

General Manager

PT. Rahmat Service

Jl. Mayjen Suprapto 3

Banda Aceh 23221

Dear Mr. Rakib,

 It is a great honor for us to extend this invitation to you. We would like to invite you

and Ms. Rakib to celebrate our company’ Anniversary.

 We are going to have party to mark the tent Anniversary of PT CSL Indosejahtera.

The Party to commemorate this special event will be held on 30 of June, 2014,

Monday evening from 7:00 p.m. till 11:00 p.m. at Hermes Room Hermes Hotel.

 We hope that you and Mr. Rakib would be available to come. We eagerly look

forward to seeing you both in our company’s anniversary party.

Yours sincerely,

Alex Manuhutu

General Manager

SVP (0651)12345567

Dress:

1. Suit

2. National/Night Dress.

16. Where is the location of PT CSL Indosejahtera?

a. Medan.

b. Lampung.

c. Banda Aceh.

d. Tanjungpinang.

e. Bandarlampung.

Jawaban: c

17. When will the party be held?

a. 29th of June.

b. 30th of June.

c. 1st of July.

d. 2nd of July.

e. 3rd of July.

Jawaban: b

18. How old is PT CSL Indosejahtera when the party is held?

a. 9 years old

b. 10 years old

c. 11 years old

d. 12 years old

e. 13 years old

Jawaban: b

19. What is the position of Alex Manuhutu?

a. General Manager.

b. Sales Manager.

c. Production Manager.

d. Consume Manager.

e. Accounting Manager.

Jawaban: a

20. What kind of letter is it?

a. Announcement.

b. Invitation letter.

c. Complaint letter.

d. Offering letter.

e. Obligation letter.

Jawaban: b

Tags :
Share Berita : twitter edukasi borneo facebook edukasi borneo whatsapp edukasi borneo
Penulis : Annisa Januarsi
Sumber : Edukasi Borneo